Spreekuur, Consulten, Visites, Spoedgevallen, Waarnemingen, Huisartsenpost Alkmaar

 

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8u.-17u. Donderdagmiddag heeft Van Philips geen regulier middagspreekuur, wel zijn de assistente bereikbaar en heeft de POH spreekuur voor diabeten en longpatiënten. Er is altijd een arts als achterwacht via de praktijk beschikbaar voor medische spoed.

Spreekuur is altijd volgens afspraak. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak op tel. 072-5113193.

De praktijk is telefonisch bereikbaar van 8u.-17u. Voor al uw vragen, spreekt u eerst met de assistente. Als u voor 10u. belt, dan kunt u dezelfde dag nog gezien worden. Na deze tijd worden alleen spoedgevallen nog dezelfde dag gezien. Voor kinderen met koorts houden wij de drempel voor consultatie laag.

Visites moeten voor 10u. worden aangevraagd. Uw huisarts doet zijn visiterondes tussen 12u en 14u (tot 15u op vrijdagmiddag). Houd er rekening mee dat de huisarts in opleiding na een inwerkperiode ook bevoegd is om zelfstandig visites te doen. Alles wordt op het moment of achteraf met Van Philips overlegd. Verzorgingshuizen dienen ervoor te zorgen dat de patiënt op de kamer blijft tot de huisarts is langsgeweest.

Lunchpauze is dagelijks tussen 12u en 13u. De praktijk is wegens pauze voor het personeel tussen de middag gesloten. De artsen lopen meestal tussen 12u en 14u visites en voor spoedgevallen tijdens de lunchpauze word u automatisch doorverbonden naar de mobiele telefoon van de arts.

Er is voor dringende zaken keuze 1 van het telefoonmenu als u het gewone nummer draait.

Voor uitslagen en algemene vragen aan de assistente kunt u bellen van 10u.-11u.

Gelieve zoveel mogelijk rekening te houden met bovenstaande. Als u desondanks niet aan de beurt dreigt te komen kunt u ook altijd uw vragen stellen via info@huisdokteronline.nl, recepten bestellen via de receptenlijn, keuze 2 van het menu of recept@huisdokteronline.nl en specifieke vragen voor de assistente stuurt naar assistente@huisdokteronline.nl.

Buiten kantoortijden (wekelijks van 17u.-8u. volgende ochtend en ‘s weekends hele dag en nacht) kunt u terecht bij de HONK huisartsenpost Alkmaar (tel. 072-5180618). U dient vooraf altijd eerst te bellen!

HONK Huisartsenpost Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 5A (Regiohuis)

1823 DL Alkmaar

072-5180618

Medisch Spoed Transport

M.R.M. van Philips, huisarts-echografist-reizigersgeneeskundige-luchtvaartgeneeskundige
Geert Groteplein 28A
1813 BM Alkmaar
Telefoon: 072 – 5113193
Fax: 072 – 5208808
Spoed: 072 – 5113193, keuze 1

info@huisdokteronline.nl
www.huisdokteronline.nl

luchtvaartgeneeskundige

Doctor on Board logo
  • Griep vaccinaties 2019

    Door omstandigheden in de praktijk nemen wij maatregelen om spreekuren en visitetijden beter te organiseren. We hebben 1 huisarts en soms een waarnemer. Lees meer hierover...Lees meer
  • Praktijk gesloten voor nieuwe inschrijvingen

    De praktijk is vanaf 1 november 2019 gesloten voor nieuwe inschrijvingen. De reden hiervoor is dat de komende 2 maanden volop gewerkt wordt aan de transitie van de praktijkoverdracht. Van Philips wordt per 1 januari 2020 opgevolgd door De Haas. Vanaf 2 januari 2020 kunt u zich weer inschrijven, maar …Lees meer
  • Niet verschenen zonder bericht moet betalen

    De praktijk moet uit noodzaak een no-show tarief hanteren. Tarieven 2016 staan hieronder. Als u niet verschijnt op afspraak zonder bericht, dan kost dat u €10 bij een enkel consult, €20 bij een dubbel consult  en €40 voor 40 minuten bij de praktijkondersteuner, als ingeschreven patiënt. Deze bedragen zijn niet …Lees meer