Medewerkers | Marcel van Philips, huisarts-echografist-reizigersgeneeskundige-AME

 

Mijn naam is Marcel van Philips en ik ben huisarts. Sinds 2011 ben ik ook opleider voor het AMC, waarvan ik in juli 2016 het 4,5 jarige programma voor huisarts-opleiders succesvol heb afgerond. Sinds 2009 ben ik gecertificeerd reizigersgeneeskundige en bied ik via Reisprik meer dan 300 reizigersadviezen per jaar aan. Tot slot ben ik dit jaar begonnen als AME vliegmedische keuringen te verrichten. Hiervoor volgde ik een 8-daags programma in november 2016 die ik succesvol behaalde. AME= aero medical examiner.

Mijn c.v. in het kort:

 1. VWO-diploma aan de Mr.Dr. J.C. de Miranda Lyceum, te Paramaribo, Suriname (1989)
 2. Basisarts diploma aan de Rijks Universiteit Leiden, Nederland (1997)
 3. Arts-assistentschappen in de Interne Geneeskunde, Heelkunde en Gynaecologie in Curaçao en Nederland (1997-2000)
 4. Huisarts diploma aan het Leids Universitair Medisch Centrum (2003)
 5. Huisartswaarnemingen op talloze huisartsenposten en huisartsenpraktijken in Nederland (2003-2010)
 6. Echografie certificaat voor eerstelijns echografie voor huisartsen aan de Fontys post-HBO opleiding te Eindhoven (2006)
 7. Travel Alert certificaat voor reizigersgeneeskunde te Breda (2007)
 8. ALS provider certificaat voor geavanceerde reanimatie aan de OSVG-VVAA-opleiding te Houten (2007 en opfriscursus 2010)
 9. ECG-certificaten op verschillende post-doc opleidingen, o.a. DAT te Zeist, Boerhaave te Leiden, CareCure te Tilburg (2005-2010)
 10. Praktijkovername van Jan Jaap de Vries in Alkmaar (1 juli 2010)
 11. Echografie training en certificering voor carotis, varices, abdominale en gynaecologische echografie in Amerika (okt-nov 2010)
 12. Echografie MSU (musculoskeletal ultrasound) cursus en behaald examen jan-mei 2011 van Fysus echografie te Baarn
 13. Huisartsopleider AMC, start opleiding tot opleider maart 2011, start eerste huisarts-in-opleiding september 2011
 14. STAR class cursus spoedzorg huisartsen, september 2012 te Bilthoven
 15. Bestuurlid als secretaris van VEGE, november 2012
 16. Medeorganisator en medisch coördinator congresprogramma van Dokteren in Suriname congres, vanaf 2014
 17. AME cursus Centrum Mens en Luchtvaart, november 2016. AME= aero medical examiner, luchtvaartgeneeskundige.
 18. IL&T gecertificeerde aero medical examiner en start vliegmedische keuringen klasse 2 en LAPL onder Doctor on Board

Ik ben gecertificeerd kaderhuisarts echografie (april 2010), geregistreerd bij de CHBB van de beroepsgroep. Ik heb eveneens een certificaat als kaderhuisarts reizigersadvisering (juni 2010). Voorts ben ik gecertificeerd AME, luchtvaartgeneeskundige.

Suriname is mijn geboorteland (1969) en ik ben er opgegroeid. Ik ben na mijn middelbare school naar Nederland geëmigreerd voor de studie geneeskunde. In 1996 ben ik getrouwd en heb ik heb twee fantastische dochters (2001 en 2004) .

Ik sta als huisarts geregistreerd in het BIG, tegenwoordig RIBIZ register onder nummer 39047080401. U bent altijd vrij om dit via de website www.bigregister.nl te verifiëren.

Ik ben rooms-katholiek opgevoed. In de praktijk ga ik flexibel om met allerlei geloofsovertuigingen, zolang respect voor de medemens en vriendelijkheid in de interpersoonlijke omgang hoog in het vaandel van het individu staat. Kortom, iedereen is bij mij welkom en mijn eigen achtergrond belemmert mij niet om mijn werk voor u te kunnen doen. Ik ben ook niet tegen euthanasie of abortus, maar wel voor de vrije, weloverwogen keuze van het individu, als het een ander maar niet schaadt.

Mijn sporten zijn tennis en fitness. Vroeger deed ik ook zwemmen, waterpolo, AIKIDO en pencak silat. Maar dat is lang geleden. Momenteel probeer ik mijn vege lijf te onderwerpen aan sportieve en gewichtsreducerende activiteiten. Ook minder snoepen en minder (vet) eten staat op mijn lijstje.

Mijn hobby’s zijn gamen, films kijken, schrijven en muziek luisteren. Ik schrijf onder mijn pseudoniem: De Benjamin. In juni 2008 heb ik mijn debuutroman, Licht Gebroken, uitgebracht. Een boek over relatieproblemen, vanuit het perspectief van een romantische man. In juli 2010 is mijn tweede boek, 38!, uitgebracht. Een boek over drie vrienden die in een pre-midlife crisis belanden en hoe zij met hun (relatie)problemen omgaan. Meer informatie vindt u op mijn website www.gigaboek.nl.

M.R.M. van Philips, huisarts-echografist-reizigersgeneeskundige-luchtvaartgeneeskundige
Geert Groteplein 28A
1813 BM Alkmaar
Telefoon: 072 – 5113193
Fax: 072 – 5208808
Spoed: 072 – 5113193, keuze 1

info@huisdokteronline.nl
www.huisdokteronline.nl

luchtvaartgeneeskundige

Doctor on Board logo
 • Griep vaccinaties 2019

  Door omstandigheden in de praktijk nemen wij maatregelen om spreekuren en visitetijden beter te organiseren. We hebben 1 huisarts en soms een waarnemer. Lees meer hierover...Lees meer
 • Praktijk gesloten voor nieuwe inschrijvingen

  De praktijk is vanaf 1 november 2019 gesloten voor nieuwe inschrijvingen. De reden hiervoor is dat de komende 2 maanden volop gewerkt wordt aan de transitie van de praktijkoverdracht. Van Philips wordt per 1 januari 2020 opgevolgd door De Haas. Vanaf 2 januari 2020 kunt u zich weer inschrijven, maar …Lees meer
 • Niet verschenen zonder bericht moet betalen

  De praktijk moet uit noodzaak een no-show tarief hanteren. Tarieven 2016 staan hieronder. Als u niet verschijnt op afspraak zonder bericht, dan kost dat u €10 bij een enkel consult, €20 bij een dubbel consult  en €40 voor 40 minuten bij de praktijkondersteuner, als ingeschreven patiënt. Deze bedragen zijn niet …Lees meer