Hartritmediagnostiek in de praktijk

 

HOLTER ECG, EVENT RECORDING

afbeelding hartis holter

Iedereen met hartklachten of verwijzing van de huisarts kan bij ons terecht voor hartritmediagnostiek. Mensen van de praktijk krijgen een interne doorverwijzing. Mensen buiten de praktijk kunnen zich met een verwijzing van hun huisarts bij ons aanmelden.

Wat is hartritmediagnostiek?
Een Holter of event recording ecg is een manier om klachten die kunnen passen bij hartritmestoornissen in de thuissituatie te onderzoeken. U krijgt een klein draagbaar kastje mee met draadjes die vastzitten aan op de borstkas geplakte electroden. Het onderzoek is niet belastend, hooguit dat u niet met het kastje en de electrodes mag douchen, baden of zwemmen.

Holter ecg: voor 24, 48 of 72 uur kan een continue registratie uw hartritme in beeld brengen.

Event recording: voor sporadische vormen van hartkloppingen kan voor 7 of 14 dagen het hartritme geregistreerd worden, waarbij een druk op de knop aangeeft wanneer u klachten ervaart en of dat met eventuele afwijkingen in het hartritme correspondeert.

Welke klachten?

De meest voorkomende klachten waar hartritmediagnostiek voor in aanmerking komt zijn: hartkloppingen, duizeligheid, onverklaarde moeheid bij ouderen, onverklaarde kortademigheid en soms ook pijn op de borst. Er kunnen ook andere overwegingen zijn waarom uw huisarts onderzoek wil instellen die niet zijn genoemd.

Wie doet het onderzoek?

Hartis van SOS International heeft ervaren cardiologen en andere artsen die naar de uitkomsten kijken. Zij rapporteren direct terug naar de aanvragende arts. De beoordelingstijd is meestal binnen 1-2 werkdagen.

Wordt het vergoed?

Deze vorm van diagnostiek valt onder uw verzekering. Echter, de vergoeding van Hartis kan van uw eigen risico afgaan, zoals alle diagnostiek en behandeling in ziekenhuizen, laboratoria, prive klinieken en apotheekkosten. Alleen het aandeel van de huisarts blijft hierbuiten en maakt het derhalve goedkoper voor u.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt de doktersassistente bellen voor een afspraak of gelijk na bezoek bij de huisarts, indien hij dit onderzoek adviseert. Mensen van buiten kunnen uitsluitend met een verwijzing een afspraak bij ons maken. Wij zijn namelijk ook uitgiftepunt voor Hartis voor mensen buiten de praktijk. U hoeft dan niet naar het ziekenhuis of diagnostisch centrum. Wij hebben twee apparaten die steeds kunnen worden uitgeleend en hebben daardoor geen wachttijd. Bij grote drukte kunnen we via Hartis meer apparaten inzetten.

M.R.M. van Philips, huisarts-echografist-reizigersgeneeskundige-luchtvaartgeneeskundige
Geert Groteplein 28A
1813 BM Alkmaar
Telefoon: 072 – 5113193
Fax: 072 – 5208808
Spoed: 072 – 5113193, keuze 1

info@huisdokteronline.nl
www.huisdokteronline.nl

luchtvaartgeneeskundige

Doctor on Board logo
 • Griep vaccinaties 2019

  Door omstandigheden in de praktijk nemen wij maatregelen om spreekuren en visitetijden beter te organiseren. We hebben 1 huisarts en soms een waarnemer. Lees meer hierover...Lees meer
 • Van Philips zoekt praktijkopvolger

  Alkmaar, 26 juni 2019 Ik ben op zoek naar een opvolger voor mijn praktijk. Ik ben na 9 jaar solist zijn, toe aan een carrière switch. Solo praktijkhouderschap was nooit mijn ambitie. Verschillende problemen in het verleden leidden niet tot tijdige associatie mogelijkheden. De balans is kwijt en ik moet voor …Lees meer
 • Praktijk open voor nieuwe inschrijvingen

  De praktijk is geopend voor nieuwe patiënten voor postcodes 1813 en 1814 in Alkmaar-Zuid. Als u zich uit onvrede met uw eigen huisarts bij ons wilt inschrijven, verlangen wij dat u uw grieven aan ons kenbaar maakt. Wij kunnen er dan rekening mee houden. Uw huisarts en alle medewerkers stellen een open en …Lees meer
 • Niet verschenen zonder bericht moet betalen

  De praktijk moet uit noodzaak een no-show tarief hanteren. Tarieven 2016 staan hieronder. Als u niet verschijnt op afspraak zonder bericht, dan kost dat u €10 bij een enkel consult, €20 bij een dubbel consult  en €40 voor 40 minuten bij de praktijkondersteuner, als ingeschreven patiënt. Deze bedragen zijn niet …Lees meer